- Vi bliver slettet på landkortet

Rystet over færgestop på tre måneder

Det er en rystet og ikke mindst bekymret formand for Ebeltoft Distriktsråd, som TV 2 | ØSTJYLLAND mødte her til aften.

Formand Jan Schmidt Rasmussen opdagede ved et tilfælde, at færgen mellem Ebeltoft og Odden ikke sejler fra den 28. december til den 30. marts 2014.

Det skyldes ifølge Mols-Linien, at færgen skal til sit årlige serviceeftersyn. Den midlertidige nedlæggelse af ruten vækker forundring:

- Det er lidt tvivlsomt, når man selv må konstatere, at sådan "over night" er færgerne væk. Jeg har ikke set nogen pressemeddelelse eller noget officielt fra Mols-Linien. Det undrer mig, siger Jan Schmidt Rasmussen, formand for Ebeltoft Distriksråd, til TV 2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg er virkelig dybt rystet over, at vi bliver slettet på landkortet. Det er et varemærke i forbindelse med turisme. Den hedder jo trods alt Mols-Linien, men det er jo spørgsmålet, om den bør bevare det navn, når den ikke sejler her mere.

Frygter for konsekvenser

Jan Schmidt Rasmussen er bange for, at lukningen vil få store konsekvenser for lokalområdet. Konsekvenser både nu, men også fremover.

- Det kommer til at gå ud over erhvervslivet, og dem, der vil hurtigt frem og tilbage eller har familie på den anden side af Kattegat, siger Jan Schmidt Rasmussen, formand for Ebeltoft Distriksråd, til TV 2 ØSTJYLLAND.

Der er tidligere blevet skåret i færgedriften. I dag er der kun en enkelt færgeafgang fra Ebeltoft.

Nu opfordrer Jan Schmidt Rasmussen Sund & Bælt og Trafikministeriet til at lede efter alternative operatører på ruten:

- Hvis det ikke kan lade sig gøre, må man måske se på en linie, der kunne hedde Ebeltoft-Hundested.