Velkommen, festugechef!

Aarhus-politikere ser frem til samarbejdet med den nye direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner

Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) byder festugens nye direktør, Rikke Øxner, velkommen.

Rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (R), glæder sig over ansættelsen af Rikke Øxner som ny direktør for Aarhus Festuge.

- Rikke Øxner er både utrolig dygtig fagligt, og samtidig er hun et enormt behageligt menneske, siger han i en pressemeddelelse.

Men rådmanden vurderer også, at der venter den nye direktør flere opgaver som for eksempel at etablere festugen som en samlende kraft i det aarhusianske kulturliv.

- Festugen står over for at skulle videreudvikles på en række punkter. Ikke mindst ser jeg frem til, at festugen bliver samlingspunkt for kulturinstitutioner, siger han.

- Vi er Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og det er både oplagt og nødvendigt, at vi intensiverer samarbejder mellem festugen og de øvrige kulturinstitutioner.

Se: Ny direktør for Aarhus Festuge

Også SF's politiske leder, Thomas Medom, byder Rikke Øxner velkommen. Ifølge ham bliver den vigtigste opgave at få genskabt folkeligheden i Aarhus Festuge.

- Vi er enige med de mange aarhusianere, der gerne vil have flere af de store folkelige begivenheder i festugen, der tiltrækker andre end det sædvanlige klientel. Så det kunne være en oplagt opgave for den nye direktør at genskabe Univers og få musikteltene tilbage til byen, siger han i en pressemeddelelse.

Han håber, at den nye direktør vil prioritere ideer som for eksempel Byparken.

Rikke Øxner tiltræder som direktør til oktober efter dette års festuge.