Vejret påvirker også de østjyske færger

Især Samsø-færgen er nødsaget til aflysninger under stormvejret

Stormen Gorm rammer den østjyske færgefart i eftermiddag og aften. Samsø-færgen aflyser tre afgange, mens Mols-Liniens færge forbigår Ebeltoft.

Helt konkret sejler Samsø-færgen sidste gang kl. 18.15 fra Samsø mod Hou, men herefter ligger den stille i Jylland. Det betyder, at afgangene kl. 19.30, 20.45 og 22.00 er aflyst.

Også den første afgang mandag morgen klokken 5.45 fra Sælvig på Samsø er aflyst:

- Vindretningen og den kraftige blæst gør anløbet til Samsø værst, så derfor ligger færgen i Hou indtil engang i nat, hvor vi regner med at kunne sejle tilbage, fortæller direktør for Samsø-rederiet, Carsten Kruse.

Det har været kaptajnernes vurdering, at man var nødt til aflysningerne.

- De kommer til at ramme nogle fastboende, en gruppe efterskoleelever og lidt turister, men i lavsæsonen er det heldigvis få, der bliver påvirket. Det er dog selvfølgelig altid træls ikke at sejle, siger Carsten Kruse.

Småting for Mols-Linien

Heller ikke færgerne Odden-Ebeltoft og Odden-Aarhus slipper helt for ændringer i forbindelse med Gorm.

- Men vi sejler tæt på normalen. Det er småting for os, der sker, forklarer marketingschef hos Mols-Linien, Mikkel Hybel.

Han fortæller, at afgangen Odden-Ebeltoft kl. 16.15 i stedet sejler til Aarhus, mens den planlagte rute fra Ebeltoft-Odden kl. 18.15 således også afgår fra Aarhus. De berørte passagerer har fået besked om ændringerne, oplyser marketingschefen.

- Derudover har vi følt os nødsaget til helt at aflyse dagens sidste afgang fra Aarhus kl. 19.15, og turen retur igen kl. 21 sejler heller ikke, siger Mikkel Hybel.

Færgen mellem Grenaa og svenske Varberg kl. 14.20 skulle ikke blive påvirket af vejret, som på nuværende tidspunkt også er ganske fredeligt i det østjyske stadigvæk.