Var kæreste med indsat

Betjent havde forhold til sexforbryder

En kvindelig fængselsbetjent i Statsfængslet Østjylland i Horsens er blevet politianmeldt, fordi hun var kæreste med en indsat.

Forholdet til den indsatte blev tilsyneladende lidt for hjerteligt for den unge kvindelig fængselsbetjent, der aflagde jævnlige og bemærkelsesværdige cellebesøg hos manden, skriver Ekstra Bladet lørdag.

Kynisk Sexforbryder

Ifølge avisen er den mand, som den kvindelige fængselsbetjent blev kærester med i en periode, en kynisk sexforbryder.

Han blev i 2009 idømt en af lovens strengeste straffe - forvaring på ubestemt tid, fordi man fandt ham for farlig til almindelig straf - for et voldtægtsforsøg og en fuldbyrdet voldtægt i Aarhus på en og samme nat.

Bortvist

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det angiveligt den unge kvindelige fængselsbetjent, der selv gjorde sin arbejdsgiver opmærksom på de prekære forhold. Hun blev derefter bortvist og politianmeldt:

- Jeg kan bekræfte, at vi har indgivet en politianmeldelse mod en af vores medarbejdere, og at vi af samme årsag har fritaget den pågældende medarbejder for at møde i tjeneste, så længe sagen bliver efterforsket, bekræfter Jørgen Bang, fængselsinspektør for det jyske superfængsel overfor Ekstra Bladet.

Sagen ligger nu til videre efterforskning hos Sydøstjyllands Politi.