AGF måtte nøjes med uafgjort i dramatisk opgør

Esbjerg og AGF spillede 2-2 i et dramatisk opgør, hvor debutanten Awer Mabil fik rødt kort i første halvleg

Foto: Niels Husted - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

1 af 3

Esbjerg fik mandag aften sæsonens første point i Alka Superligaen, da det på hjemmebane mod AGF blev til 2-2 i et hæsblæsende opgør foran 4.605 tilskuere.

Hjemmeholdet begyndte bedst i en første halvleg, som var præget af mange fejl, og hvor spillet til tider bølgede frem og tilbage.

Læs også Jesper Lange tæt på ny klub: Glad for båndet til fansene

Kevin Mensah kunne således bringe vestjyderne foran med 1-0 efter 19 minutters spil, da han med en flad afslutning fra kanten af feltet sparkede bolden ind bag Aleksandar Jovanovic i AGF-målet efter en god frispilning af nytilkomne Awer Mabil.

I det 32. spilleminut var det Jeppe Andersens tur til at komme på scoringstavlen, da han afsluttede et flot angreb med en sikker scoring udenom AGF-målmanden og kunne bringe Esbjerg foran med 2-0.

Debutant blev smidt ud
Et minut senere måtte superliga-debutanten Jonas Jensen, der vogter Esbjergs mål i Jeppe Højbjergs OL-fravær, dog hente bolden ud af nettet, da Mustafa Amini fra tæt hold pandede AGF på 1-2.

Kort før pausen opstod der dramatik i kampen, da dommer Dennis Mogensen gav Awer Mabil et rødt kort. Den 20-årige australier modtog udvisningen efter en batalje med rutinerede Martin Spelmann, der samtidig fik en advarsel.

Læs også AGF tester 19-årig angriber fra Sierra Leone

Esbjergensernes 10 mand kom i strid modvind i anden halvleg, hvor AGF sikkert og roligt tog styringen på kampen og trykkede hjemmeholdet langt tilbage på banen.

Små 10 minutter før tid gav det tunge pres udbytte for AGF, da det amerikanske nyindkøb Anthony Soares flot flugtede bolden i mål til 2-2 fra kanten af feltet uden chance for Jonas Jensen.

Herefter var det ren overlevelseskamp for Esbjerg, der med hård fight i sæsonens fjerde kamp fik sikret sig det første point.