Vand drillede vejarbejdere i Silkeborg

Åbning af vejstrækning trækker ud på grund af problemer med vandmasser

01:36

1 af 2

Medarbejdere fra Vejdirektoratet, Arkil Vejservice og Beredskabsstyrelsen har siden tirsdag eftermiddag arbejdet på at få styr på vandmasserne ved Silkeborg.

Silkeborg Langsø er gået over sine bredder, hvilket har medført, at søvandet driver ind over land og ud på kørebanen ved Vestre Ringvej.

Vejdirektoratet valgte mandag at afspærre vejen af sikkerhedsmæssige årsager, fordi vandstanden på vejen var for høj. Onsdag middag er status, at vejen stadig lukket.

Vandet er væk: Vestre Ringvej åbner onsdag klokken 13.00

Planen var ellers, at vejen skulle genåbnes i løbet af formiddagen, men arbejdet har vist sig at være mere udfordrende end som så, fortæller entrepriseleder hos Arkil Vejservice Bent Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der kom vand op af en brønd her, som vi er nødt til at sætte en bolt i, så vandet ikke kommer op igen.

Alt sat ind for genåbning

I samarbejde med Beredskabsstyrelsen blev pumperne igen sat i gang for at få vandet væk fra vejen. En del af isen er på grund af frostvejret blevet til hård is, som en gravko i dag forsøgte at skrabe væk.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få den lukket op så hurtigt som muligt, siger entrepriseleder Bent Nielsen.

For at forhindre, at vandet løber fra søen og ind på land, er der blevet lagt en dæmning i vejkanten, som indtil videre har fungeret efter planen.

Det er endnu uvist, hvornår Vestre Ringvej bliver genåbnet for bilister.

Du kan høre Bent Nielsen fortælle om kampen mod vandmasserne i videoen øverst i artiklen, hvor der også er billeder af pumpe- og skovlearbejdet ved Vestre Ringvej i Silkeborg.