- V-bagland bør tænke sig om

Tidligere KL-formand maner til besindighed

Venstres medlemmer bør tænke sig godt om, inden de fjerner støtten til partiets formand, Lars Løkke Rasmussen (billedet). Det mener tidligere formand for KL Erik Fabrin.

Mens vælgerforeningerne i Randers, Silkeborg og Skanderborg ligesom andre jyske byer trækker støtten til Venstres formand, så opfordrer tidligere formand for KL Erik Fabrin (V) nu sine partifæller til at besinde sig.

Erik Fabrin understreger, at han mener Lars Løkke Rasmussen er den rigtige til at bringe Venstre videre, og at meldingerne fra flere partiforeninger om at de trækker støtten til formanden er skadelige.

- Jeg vil opfordre til, at man tænker sig om, siger Erik Fabrin, efter at en stribe jyske byer har trukket opbakningen til Lars Løkke Rasmussen.

Først meldte Viborg ud sammen med Venstres netop genvalgte medlem af EU-Parlamentet, Jens Rohde. Derefter trak også Silkeborg og senest Randers lørdag støtten til Løkke.

Erik Fabrin opfordrer dog sine partikolleger til at besinde sig.

Som tidligere formand for KL var han i perioden fra 2006 til 2010 en respekteret figur blandt Venstres kommunale tillidsfolk. Det er den vægt han nu kaster ind i et forsøg på at stoppe den lavine, som tilsyneladende er sat i skred i flere jyske kommuner.

- Lars Løkkes CV viser, at han kan det politiske arbejde, og har kunnet det i mange år, siger Erik Fabrin, som mener, at Lars Løkke Rasmussen er den rette formand trods sagerne om indkøb af tøj og en ferierejse, som i første omgang blev betalt af Venstres partikasse.

Se: Hvem støtter Løkke?

- Han har haft nogle møgsager, som han også har lært af, og det skal ikke være medlemsdemokratiet, som bruges til at puste til en ledelseskrise. Jeg vil opfordre til, at man tænker på partiet. Lars Løkke er manden, som kan bringe os igennem det her, siger Erik Fabrin.

Også Hernings borgmester, Lars Krarup (V), holder fast i sin støtte til Løkke og langer i stedet ud efter sine midt- og østjyske partifæller, der offentligt tager afstand fra Venstre-formanden.

- Hvis man vil Venstre det bedste, så mener jeg ikke, det er en holdbar situation, at man går ud her fire dage før hovedbestyrelsesmødet og ytrer sin kritik offentligt. Hvis man vil ytre sig kritisk om sin formand, bør man holde det internt, siger Lars Krarup.