Usikkerhed om Akkari-møde

Uromagere kan spænde ben for eks-imam

Efter planen, skal den tidligere imam Ahmed Akkari deltage i et borgermøde i Globus 1 i Gellerup sammen med den socialdemokratiske folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen. Men det er fortsat usikkert om mødet bliver til noget. Folkeoplysningsforbundet FO har nemlig valgt at trække sig som teknisk arrangør. Og dermed er det Christian Rabjerg Madsen, der alene skal arrangere mødet.

- Jeg er optimistisk, men jeg har ikke alt på plads endnu, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus-rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perrera Christensen, mener, at det er sikkerheden, der er årsagen til, at mødet måske skal aflyses. Da et lignende møde blev afholdt i Odense-forstaden Vollesmose, blev Ahmed Akkari mødt af vrede unge med tilråb og stenkast. To personer blev anholdt af politiet.

Og det mener rådmanden kan ske igen i Gellerup, hvis arrangørerne ikke hyrer vagter.

-Jeg er alvorligt bekymret over, at vi har en bydel, der helt og aldeles har sat de demokratiske spilleregler ud af kraft. Det kan ikke være rimeligt, at et fuldt lovligt og demokratisk dialogmøde skal stille med så mange vagter for at blive gennemført i Danmark. Det afslører et Gellerup, der har sat sig uden for de almindelige gældende samfundsnormer og i stedet har skabt sit eget parallelsamfund baseret på frygt og trusler, siger Marc Perrea Christensen, Kons.

Ifølge Østjyllands Politi, vil ordensmagten forsøge at forhindre optøjer, så mødet kan gennemføres, men alligevel efter Christian Rabjerg Madsen, at kommunen stiller vagter til rådighed.

- Vi har holdt to møder tidligere, men det er temmelig besværligt i Aarhus. Jeg ville da ønske, at rådmanden sikrede os de rigtige rammer til mødet. For eksempel hyrede nogle vagter, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ahmed Akkari er tidligere islamistisk prædikant og har selv boet i Gellerupparken. Forud for Muhammed-krisen rejste han til Mellemøsten for at opildne til had mod Danmark og Jyllands-Postens karikaturtegninger.

Ahmed Akkari har siden ændret holdning og forsøger i dag at bekæmpe islamisme.