Usædvanligt frækt tyveri

Stjal værktøj fra brandstation for 200.000 kr.

01:37

1 af 2

Aarhus Brandvæsen har natten mellem torsdag og fredag været udsat for et frækt og alvorligt tyveri.

Ukendte gerningsmænd brød ind på brandstationen i Lystrup og stjal frigørelsesværktøj i en redningsvogn for over 200.000 kr.

- Det er et frækt og alvorligt tyveri, fordi det er livsvigtigt udstyr, som vi bruger ved redningsaktioner - fx. når vi skal klippe i biler og maskiner, hvor der kan sidde personer fastklemt. Og så er det meget kostbart udstyr, som ikke bare lige kan erstattes, siger beredskabsinspektør hos Aarhus Brandvæsen, Jesper Hansen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gerningsmændene havde smadret en rude i en dør og skaffet sig adgang den vej. Aarhus Brandvæsen formoder, at indbruddet var vel planlagt. Udstyret er tungt og ikke nemt at transportere.

- Almindelige mennesker kan ikke umiddelbart bruge udstyret til noget, og det egner sig ikke til videresalg. Det kunne være personer, som gerne vil skaffe sig adgang til noget godt - evt. bag en port eller lignende, siger Jesper Hansen.

Sagen efterforskes nu af Østjyllands Politi, og brandstationen i Lystrup må indtil videre tilkalde assistance fra områdets øvrige stationer, hvis de får brug for frigørelsesværktøjet.

Se mere i indslaget øverst.