Urene skal stilles tilbage

I nat kan vi sove en time mere

Når uret i nat viser 03.00, så skal viserne skrues tilbage til klokken 02. Natten mellem den 26. og 27. oktober slutter sommertiden nemlig.

Se her, hvorfor du skal stille uret tilbage natten mellem lørdag og søndag.

* Sommertiden blev afprøvet i Danmark første gang under Første Verdenskrig i 1916. Anden gang var i perioden 1940 til 1948.

* I 1980 blev sommertiden indført igen. Efter en standardisering i EU i 1996 har vi sommertid fra sidste søndag i marts til sidste søndag i oktober.

* Reglerne om sommertid er fastlagt i EU-direktiv 2000/84/EF. Ifølge direktivet skal Kommissionen hvert femte år offentliggøre sommertids start og slut for de kommende fem år.

* Omkring 70 lande har i dag indført ordningen.

* Sommertiden er indført for at få det meste ud af dagslyset om aftenen.

* En svensk undersøgelse tyder på, at overgangen til sommertid har negative helbredsmæssige konsekvenser. Forskere ved Karolinska Institutet har påvist, at antallet af blodpropper i hjertet stiger med fem procent i ugen efter overgangen til sommertid.

* Uret skal stilles frem, når det er tid til at sætte havemøblerne frem, og tilbage, når det er tid til at stille havemøblerne tilbage.

* Om foråret skal uret stilles en time frem fra klokken 02.00 til klokken 03.00. Om efteråret skal uret stilles en time tilbage fra klokken 03.00 til klokken 02.00