Unge skal væk fra højreekstreme

Det skal være slut med højreekstremistisk vold i Århus. Det mener et flertal i Århus Byråd, og derfor præsentede borgmesteren i dag en ny kampagne, der skal trække unge væk fra det højreekstreme miljø.

Borgmester i Århus Nicolai Wammen og hans byrådskolleger er trætte af byens øjeblikkelige ry som tilholdssted for højreekstreme. Derfor vil byrådet starte en kampagne, der skal holde specielt de unge fra overhovedet at komme ind i det højreekstreme miljø.

Nicolai Wammen kunne i dag løfte lidt af sløret for hvad borgmesterens afdeling mener, at kampagnen skal bestå af, og indtil videre er følgende punkter på plads:

1. punkt er koncerter - kommunen skal arrangere koncerter med et antinazistisk og antiracistisk buskab

2. punkt er dialogmøder - kommunen vil invitere unge til debatmøder med byrådspolitikerne i byrådssalen.

3. punkt skrivekonkurrence - kommunen vil udskrive en essaykonkurrence om demokrati blandt unge.

En opgørelse foretaget af Århus Stiftstidende og TV2 Østjylland viser, at højreekstreme i Århus-området i løbet af de seneste seks år har været indblandet i mindst 60 sager med vold, slagsmål, hærværk, trusler og ballade. Flere af dem er grove voldssager. En af dem er overfaldet på venstreorienterede ved Cafe Oscar i Århus Midtby den 29. november sidste år. Det overfald var den helt konkrete anledning til at byrådet reagerede.

Forslaget til kampagnen ventes vedtaget i byrådet i løbet af en måned.