Unge fuskede med pas: Ville på disko og have tattoos

En 15-årig pige er dømt for at ændre i jævnaldrendes pas, så de kunne fremstå ældre, end de var

Foto: Colourbox

Der blev taget alternative metoder i brug, da en gruppe unge med trang til blæk på huden og diskodans forrige år henvendte sig til en 15-årig veninde i Horsens.

Da de unge var mindreårige og derfor hverken kunne få de ønskede tatoveringer eller adgang til diskotekerne, bad de ifølge Sydøstjyllands Politi den 15-årige pige om at ændre fødselsdatoerne i deres pas.

Det gjorde hun på sin computer, efter at vennerne og veninderne havde sendt hende billeder af deres pas via Facebook.

Læs også Ville stjæle smartphone: Fik fingrene i klemme i glasskab

Dermed gjorde hun sig skyldig i forsøg på dokumentfalsk, vurderede Retten i Horsens, der har udmålt en straf på 14 dages betinget fængsel til pigen.

De fest- og blækhungrende venner slap uden straf, da de nægtede nogensinde at have brugt passene til det planlagte snyderi - og da det ikke kunne bevises, at de havde gjort det.

Det er også delvist derfor, at straffen til pigen ligger et godt stykke under det normale udgangspunkt for dokumentfalsk på 40 dages ubetinget fængsel, forklarer anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi Bjørn Dahl Larsen.

Læs også 17-årige stjal varevogn med GPS - endte med flere sigtelser

- Retten lagde vægt på, at pigen måtte finde det overvejende sandsynligt, at vennerne og veninderne ville have brugt dokumenterne. Men da de aldrig gjorde brug af passene, blev hun altså kun dømt for forsøg på dokumentfalsk, siger han i en pressemeddelelse.

Der blev også i formildende retning lagt vægt på pigens alder, på sagens alder og på at forfalskningerne havde et amatøragtigt præg.

Til gengæld trak det op, at politiet ved gennemgang af hendes computer fandt ud af, at hun har forfalsket en del pas for de jævnaldrende.

Sagen blev opklaret på baggrund af et anonymt tip i slutningen i 2015.