Ulovligt korn som svinefoder

En østjysk landmand sigtes for at have fodret sine slagtesvin med ulovligt foder. Flere landmænd kan have brugt foderet.

En landmand fra Hammel har med øjeblikkelig virkning fået lukket sin besætning, efter politiet har afsløret, at manden har blandet ulovligt korn i foderet til sine slagtesvin.

Politiet undersøger nu, om manden også har solgt det ulovlige foder videre til andre landmænd i området gennem sin korn- og foderstofhandel.

Landmanden har fodret svinene med såkaldt bejdset såsæd, hvilket betyder, at kornet er behandlet med bestemte kemikalier og dermed ulovligt som foder.

- Vi fandt bejdset såsæd direkte i svinenes trug, så beviserne mod manden er meget klare, siger Vagn Martinussen, der vicekriminalinspektør i Silkeborg Politi, til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Såsæd koster kun en brøkdel af almindelig svinefoder, og det er sandsynligvis grunden til svindlen med foderet. Landmanden producerer omkring 5000 slagtesvin om året, men Fødevaredirektoratet vurderer, at der ikke er noget sundhedsrisiko forbundet med at spise kødet.