Ulovlige rækkehuse bliver

Grundejerformand er skuffet over beslutning

01:59

1 af 2

Fem ulovligt opførte rækkehuse i Åbyhøj får lov at blive.

Preben Sørensen, der er formand Åbyhøj Grundejerforening er skuffet over, at Aarhus Byråd onsdag aften valgte at godkende de fem ulovligt opførte rækkehuse på Silkeborgvej 283 og dermed dispensere fra byggereglerne.

- Det er bemærkelsesværdigt, at hensynet til de kommende ejere helt kan overtrumfe de klare lovovertrædelser i sagen, siger Preben Sørensen til Århus Stiftstidende.

De fem boliger er opført uden byggetilladelse fra byggefirmaet. Firmaet overtrådte også bebyggelsesprocenten. Den gældende i området er 40 procent, byggefirmaet havde søgt om 44 procent, men det endelige resultat blev en bebyggelsesprocent på 50,6.

- Jeg kan da sagtens forstå, at der står fem familier som er kommet i klemme med en entreprenør, men fører man det argument ud i ekstremerne får det uoverskuelige konsekvenser. For det er altid synd for nogen, og med det argument vil man altid kunne acceptere lovbrud. Politikere har udtalt, at det ikke skal være lettere at få tilgivelse end tilladelse. Vi må bare konstatere, at hensynet til naboerne og beboerne i Åbyhøj er ringere end hensynet til de nye beboere, fortæller Preben Sørensen til Århus Stiftstidende.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND 19.30.