Udskældt kraftværk lukker om to år

En generalforsamling stemte onsdag for at lukke Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværket.

Kraftværket ved Uggelhuse og Langkastrup har længe været udskældt for at være for dyrt og dårligt drevet. Nu er deltagerne på en ekstraordinær generalforsamling blevet enig om at lukke kraftværket. Det lukker dog ikke lige med det samme.

- Det har en tidshorisont på cirka to år, så det bliver nok først i 2018. Det, synes jeg, egentlig er fint nok. Det vil give folk tid til at finde nye forsyningsmuligheder, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers, Frank Nørgaard (DF).

Frank Nørgaard giver beboerne ret i, at værket ikke var veldrevet, og at priserne var for dyre, men han ærgrer sig over forsamlingens beslutning. På trods af det, har han ikke tænkt sig at modarbejde beslutningen.

- Mere end to tredjedele af de fremmødte stemte for en lukning, så det må vi jo tage til efterretning. Men beslutningen ærgrer mig. Det ærgrer mig, at man ikke kunne finde en anden ordning, siger Frank Nørgaard.

Varme: 42.000 kroner om året

De 154 andelshavere i Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk skulle onsdag stemme om, hvorvidt kraftværket skulle lukke. Det blev et stort ja, da 100 stemte for en lukning.

Sagde nej til biomasse

Andelshaverne skulle også stemme om en investering i et biomasseanlæg. Her stemte andelshaverne altså imod, og det synes Frank Nørgaard var ærgerligt.

- Det var ærgerligt, at de stemte imod biomassen. Det er et billigt alternativ, og det kan sænke udgifterne meget for beboerne, siger Frank Nørgaard.

Det er endnu ikke afgjort, hvor beboerne fremover skal få deres forsyning fra.

Nedenfor kan du se et klip om de dyre varmepriser fra kraftvarmeværket: