Udsigt til varmt vejr og bakterier

Madhygiejnen er for dårlig når vi går til grillen. Flere østjyder bliver i denne tid syge af bakterier.

Vejrprofeterne lover varmt vejr fra slutningen af denne uge. Uheldigvis elsker madbakterien campylobacter også varme og sommer, og den har for alvor gode betingelser, når danskerne har gang i grillen og glemmer reglerne for god køkkenhygiejne. Derfor opfordrer Fødevareregion Århus nu til, at man passer på saften fra det rå kød.

- Vi har oplevet flere sygdomstilfælde i den sidste måned som skyldes, at vi bare ikke passer godt nok på når vi griller, siger Lars Krusell, tilsynsførende hos Fødevareregion Århus.

Campylobacter er den madbakterie, der gør flest danskere syge. Hvert år må omkring 50.000 danskere kæmpe med mavesmerter og diarre i op til en uge, fordi deres mad har været inficeret med campylobacter. I mange tilfælde skyldes det, at der kommer saft fra råt kød på den færdigstegte mad eller i salaten og på brødet, fordi man bruger det samme skærebræt eller den samme kniv. Et par dråber kan være nok til at fortrænge de gode minder om en vellykket grillaften.