TV 2 | ØSTJYLLAND frifundet

Dom i sag om "rådden kørsel"

06:12

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND blev her til eftermiddag frifundet for anklager om at have opfordret til rådden kørsel.

Det skete klokken 13.30 ved Retten i Århus.

- Det er meget tilfredsstillende. Jeg synes især den omstændighed, at dommeren i alle forhold fandt, at TV 2 | ØSTJYLLAND ikke havde foretaget sig noget kritisabelt, er det allervigtigste, siger direktør Peter Kramer.

To medarbejdere og den ansvarlige for stationen, direktør Peter Kramer, var tiltalt for at opfordre en bilist til at overtræde færdselsloven.

Dommeren afgjorde, at vidnernes forklaring ikke kunne lægges til grund, da de have svært ved at huske detaljer og talte i direkte "modstrid" med hinanden.

- Det her er en principiel sag i forhold til, hvad man kan foretage sig i en situation, som den her, der udspiller sig på den her plads, og det er det, man har vurderet. Det, man også har vurderet, som man jo så ikke nåede til i forbindelse med den her dom, det er jo, om der så er et ansvar for det selskab, som her er TV 2 | ØSTJYLLAND. Det får vi ikke noget at vide om i dommen, fordi der frifindes på beviset, siger Morten Holm, advokaturchef ved Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at bestemme sig for, om de vil anke sagen.

Sagen opstod på baggrund af et nyhedsindslag i oktober 2012, da en ung mand overtrådte flere færdselsregler ved blandt andet at køre over for rødt lys.

Der er mulighed for at gense indslaget øverst i artiklen.