Troels Bech hylder kollektivet

Silkeborg-træner kalder overlevelsen i Superligaen for "hverdagens triumf"

Med en sejr på 4-3 over AaB fredag sikrede Silkeborg sig definitivt endnu en sæson i Superligaen.

Det glæder naturligvis træner Troels Bech, der tidligere på sæsonen var alvorligt under pres.

- Det føles virkelig godt. Vi har klaret den i kraft af stort teamwork og ikke på grund af held og marginaler. I dag viste vi, at vi har et højt topniveau, for vi var meget bedre end modstanderen, siger Troels Bech.

I vinterpausen blev både angriberen Rajko Lekic og forsvarsprofilen Jim Larsen solgt, men alligevel har Silkeborg formået at holde kontinuitet i løbet af foråret.

- Det er hverdagens triumf. Jeg har arbejdet med et hold, der har haft lyst til at spille og hjælpe hinanden med de opgaver, vi har stået over for, siger Troels Bech.

Kæmpe forløsning
Også højrekanten Frank Hansen glæder sig over, at overlevelsen er i hus.

- Det er en kæmpe forløsning. Vi har kigget nedad hele sæsonen, og det har været tæt hele tiden. Vi har aldrig følt os sikre på noget, men nu kan vi kigge opad, siger Frank Hansen.

Silkeborg ligger lige nu nummer fem i Superligaen, og det kan give adgang til europæisk fodbold næste sæson, hvis FC Midtjylland vinder pokalfinalen over FC Nordsjælland på søndag.

- Vi vil gerne slutte i den bedste halvdel, men det er helt klart målet at slutte på femtepladsen nu, og så må vi se, hvad der sker, siger Frank Hansen.

Silkeborg møder i de sidste to kampe Lyngby på hjemmebane og Horsens på udebane.