Tricktyve stjal betalingskort fra 76-årig

To engelsktalende mænd stjal betalingskort fra ældre kvinde i Randers

Foto: Colourbox

En 76-årig kvinde havde ordnet dagens indkøb i en dagligvarebutik i Randers mandag aften, da hun forlod butikken.

Kort efter blev hun opsøgt af to midaldrende mænd, der på engelsk skulle bruge hjælp til at få skrevet adressen på det sted, for de havde brug for en mekaniker. Kvinden gjorde, hvad hun kunne for at hjælpe, men de to mænd takkede ved at stjæle hendes betalingskort fra hendes pung, der lå i hendes taske.

I forbindelse med indkøbsturen havde tricktyvene sandsynligvis afluret pinkoden til kortet, og de var efterfølgende forbi en hæveautomat for at hæve penge.

- Vi skal kigge videoer igennem for at se, om vi kan genkende eller få et signalement af gerningsmændene, men de har sandsynligvis været maskerede, for de ved jo, at der er overvågning. Desværre udser de sig samfundets absolut svageste personer, der har svært ved at holde styr på forvirringen og heller ikke kan erindre noget om signalementet bagefter, fortæller Thomas Hinge, politikommissær ved Østjyllands Politi, til tv2oj.dk.

Politiet søger vidner i sag om tricktyveri

Overvågningsbilleder fra dagligvarebutikken kan blive et middel til at finde tricktyvene, for her var de ikke maskerede, og efterforskningen vil også vise, om tricktyvene har været på spil andre steder, hvilket ikke er usandsynligt, for de flytter sig ofte fra by til by.

Politiet vil endnu engang gerne opfordre til, at man husker at dække koden, når man skal betale med betalingskort.