Tre indlagt med farlig diarresygdom

Sygdommen kan føre til nyresvigt

Aarhus Universitetshospital har fået tre patienter indlagt, der ser ud til at være smittet i forbindelse med et udbrud af livstruende E. coli-infektioner i Nordtyskland.

De tyske myndigheder formoder, at smittekilden er en fødevare, og de tyske myndigheder arbejder intensivt på at finde frem til smittekilden. 

 

- Vi har en stærk mistanke om, at patienterne er smittet med en bestemt type E. coli-bakterie, kaldet VTEC, verocytotoksin-producerende E. coli, som bl.a. kan føre til nyresvigt, siger professor Lars Østergaard, Aarhus Universitetshospital. 

 

Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen opfordrer personer med alvorlig diarré-sygdom (især blodig diarré) til søge læge for at få stillet en korrekt diagnose.

 

Praktiserende læger og hospitalsafdelinger opfordres ligeledes til at være særligt opmærksomme på, at patienter med blodig diaré og ophold i Tyskland inden for den seneste måned kan have VTEC-infektion. 

 

Behandling af patienter med VTEC-infektion med antibiotika kan øge risikoen for udvikling af nyresvigt. Derfor bør behandlende læge ikke ordinere antibiotika til en patient mistænkt for VTEC-infektion, ligesom man ikke bør anvende diarrestoppende midler.

 

I Region Midtjylland er det Infektionsmedicinsk Afdeling Q og Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, der tager sig diagnostisk og behandling af patienter med VTEC-infektioner.

Interview med patient

Ved at klikke på linket øverst, kan du høre interviewet med økonomichef Jens Harskov fra Herning.

Både han og hans kæreste er selv er blevet ramt af den potentielt farlige sygdom, og de er i øjeblikket begge indlagt på hospitalet.

Se mere om sygdommen i vores udsendelse i aften kl. 19:30 på TV2|Østjylland.