Tømreren stopper

Henrik 'Tømrer' Pedersen indstiller karrieren

02:05

1 af 2

Et ikon i superligaklubben Silkeborg IF gør nu klar til at forlade banen:

Henrik ?Tømrer? Pedersen stopper sin imponerende karriere, når kontrakten med Silkeborg IF udløber den 31. december 2012, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Fremtiden er endnu ikke fastlagt, men begge parter holder dørene åbne for et fremtidigt samarbejde.

- Det er med et vist vemod, at jeg har valgt at stille støvlerne på hylden. Men jeg føler, at tiden er inde til at sige farvel, mens legen stadig er god. Jeg har haft en lang karriere med rigtig mange fantastiske oplevelser, både i Silkeborg og i England - og jeg er stolt af at have kunnet trække trøjen over hovedet så mange gange, som det er blevet til på topplan.

- Nu glæder jeg mig til at hjælpe holdet så godt som muligt i resten af efterårets kampe, og så nyde livet på en helt ny måde med min dejlige kone og vores børn i tiden der kommer, er den 37-årige citeret for en klubbens pressemeddelelse.

Her kan man samtidig læse, at Henrik ?Tømrer? Pedersen er i dialog med Silkeborg IF om at fortsætte i en ny rolle efter nytår.

Meget at takke Tømreren for

- Vi har rigtig meget at takke Henrik for i Silkeborg IF. Og der er ingen tvivl om, at det bliver et savn for holdet og klubben som helhed, når Henriks personlighed og store erfaring ikke længere er i omklædningsrummet, skriver Silkeborg IFs sportschef, Peder Knudsen, der selv spillede sammen med Tømrer gennem seks sæsoner.

- Han vil selvfølgelig først og fremmest blive husket for de mange mål, han har leveret de sidste 17 år, men jeg er sikker på, at folk lige så meget vil huske ham som en fantastisk ambassadør for hele klubben og byen, siger Peder Knudsen er dog sikker på, at det ikke bliver sidste gang, han ser 'Tømrer' på Søholt:

- Henriks hjerte banker for Silkeborg IF, og vi har da snakket om, hvad der skulle ske efter fodboldkarrieren, så jeg vil ikke blive overrasket, hvis 'Tømrer' på den ene eller anden måde fortsætter med at være en del af klubben, lyder det i pressemeddelelsen.

Kan sætte SIF-rekord

Hidtil er det blevet til 265 kampe og 95 mål i den rød-hvide trøje, men ?Tømrer? har stadig de sidste kampe til at jagte en sidste scoring. Et sidste mål vil nemlig bringe ham op på siden af hans gamle læremester, Heine Fernandez, der med sine 96 mål for Silkeborg IF har scoret flere mål end nogen anden SIF-spiller gennem tiderne.

Hvis Tømrer scorer i en af de sidste to kampe, hvor Silkeborg møder FC Midtjylland og AGF, vil han tilmed lige akkurat overgå sin cheftræner, Keld Bordinggaard, og dermed blive den ældste Superligamålscorer nogensinde og endnu en gang skrive sig selv og Silkeborg If i historiebøgerne.

Begyndte i Silkeborg IF i 1995

?Tømrer? debuterede for Silkeborg IFs førstehold under Preben Elkjær i en UEFA Cup-kamp mod nordirske Crusaders i 1995. Det egentlige gennembrud kom i foråret 1998, hvor han scorede ni mål i 15 kampe, og hjalp klubben til at vinde sølvmedaljer.

Siden da gik det rigtig hurtigt, skriver klubben, for i løbet af 2½ år dannede han makkerpar med Peter Lassen, og tilsammen scorede de 70 Superligamål. I 2000/01-sæsonen scorede han samlet 25 mål i Superligaen og det, der i dag hedder DBU Pokalen. Her debuterede målmageren også i Morten Olsens første landskamp, vandt bronzemedaljer med SIF og for at sætte kronen på værket - scorede han to mål i finalen, da Silkeborg IF vandt pokalturneringen for første og hidtil eneste gang.

Efter den fantastiske sæson, skriver klubben, blev Henrik Pedersen solgt til Premier League-klubben, Bolton Wanderers, hvor han tilbragte seks sæsoner og nåede 143 Premier League-kampe med 22 mål til følge. Han skiftede derefter til Hull City i The Championship, som han var med til at spille til Premier League-oprykning for første gang i klubbens historie. Med masser af engelske lovord fra holdkammerater og fans i bagagen, vendte han hjem til Silkeborg i 2008, hvor han har spillet lige siden. Siden foråret 2009 har han desuden været holdets anfører.

Fakta om Henrik Pedersen

Født: 10. juni 1975

Periode i SIF: 1990-2001; 2001 (kort lejeaftale); 2008-2012, Bolton fra 2001-2007; Hull fra 2007-2008)

Kampe: 265 for SIF; (Premier League-kampe for Bolton 143, The Championship-kampe for Hull 21)

Mål: 95 for SIF; (Premier League-mål for Bolton 22, The Championship-kampe for Hull 4)

Rekorder: Flest Superligascoringer for Silkeborg IF, flest mål på Mascot Park, klubbens ældste målscorer.

Kilde: Silkeborg IF