Tog forskud på nytåret: Skød med bomberør mod værtshus

En del af ildkuglerne fra rørene eksploderede indenfor hos værtshusgæsterne

Fire personer muntrede sig onsdag med at skyde fyrværkeri af mod værtshuset Beefeater i Risskov. Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

En ung mand er blevet anholdt af politiet, efter at han tog hul på nytåret på en ikke specielt heldig måde.

Onsdag aften fik Østjyllands Politi en melding om, at der var blevet affyret ildkugler fra flere bomberør direkte mod værtshuset Beefeater i Veri Centret i Risskov i Aarhus.

Læs også Bilist endte i autoværnet efter bevidst påkørsel

De i alt fire gerningsmænd fyrede rørene af mod indgangen af værtshuset, og en del af ildkuglerne fra rørene eksploderede indenfor, hvor flere gæster befandt sig. Herefter flygtede mændene fra stedet.

Senere lykkedes det dog for en af politiets patruljer at fange den ene af de formodede gerningsmænd, en 18-årig ung mand.

En pludselig indskydelse

Manden erkendte, at han havde skudt fyrværkeri mod værtshuset. Han blev derefter sigtet for at have bragt andres liv og førlighed i fare og for at have brudt fyrværkeriloven.

- Den unge mand har vanskeligt ved at forklare, hvorfor han gjorde det. Det var tilsyneladende en pludselig indskydelse, som han fik sammen med tre andre, siger presserådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Mand fundet død på fortov er nu identificeret

Østjyllands Politi har en formodning om, hvem de andre gerningsmænd kan være og efterforsker nu sagen nærmere.

Episoden fandt sted onsdag aften kl. 21.47.