Tiltalt for at smugle 47 kilo heroin

Fire mænd er anklaget i stor og organiseret narkosag

Fredag klokken ni begynder retssagen mod fire mænd fra Aarhus-området, der står tiltalt for at have indsmuglet 47 kilo heroin fra Mellemøsten til Europa.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte i september 2011, da en 36-årig dansk-irakisk kvinde med bopæl i Aarhus, blev anholdt i lufthavnen i Istanbul med 9,6 kilo heroin. Det blev startskuddet på dét, der skulle vise sig at blive en af de største narkosager.

- Den her sag er så kompleks, at det gør den til én af de mest omfattende sager vedrørende handel med heroin, der nogensinde er blevet efterforsket i Jylland, siger politikommissær i Østjyllands Politis efterforskningsafdeling for organiseret kriminalitet, Jesper Jørgensen.

En lang og intensiv efterforskning førte til mistanke mod en større personkreds fra Aarhus, som var involveret i omfattende indsmugling af heroin med fly fra blandt andet Damaskus og Istanbul til Wien, hvorfra heroinen kom til Danmark.

Den 16. september 2011 blev tre mænd med bopæl i Aarhus anholdt. I februar 2012 blev endnu en mand anholdt i sagen. De stammer alle sammen fra Mellemøsten, og er ikke kendt af politiet.

Den 36-årige kvinde sidder fortsat fængslet i Istanbul.