Tiltalt i bombesag tilstår

42-årig tiltalt for at ville slå sin fætter ihjel

Efter hele onsdag i retten at have nægtet ethvert kendskab til den bilbombe, der sprang i Randers midtby 24. december 2011, valgte den tiltalte KJ i dag, torsdag, at ændre forklaring.

Den 42-årige står tiltalt for drabsforsøg ved at have anbragt bilbomben, der gik af i fætterens bil, mens fætteren og hans 3-årige datter sad i den. Det skriver bt.dk.

Forsvarer Anders Rohde indledte dagens retsmøde med at sige, at han havde et par yderligere spørgsmål til sin klient, hvorefter KJ tog plads i vidneskranken.

- I kunne jo godt høre, at det var noget rod, det jeg sagde i går. Så jeg vil gerne sige, at det var mig, der gjorde det, forklarede den 42-årige mand ifølge bt.dk. 

Han fortalte, at han i løbet af december havde købt materialerne til bomben.

Den 23. december om aftenen tog han ned til sin fætters bopæl, hvor han placerede bomben på undersiden af bilen, som var parkeret ude på gaden. Han fortalte i retten, at han placerede bomben der, fordi det er det kraftigste sted på bilen.

Det var nemlig ikke hans plan, at der var nogen, der skulle komme til skade af bomben, forklarede han.

- g ville give ham en lærestreg og et chok, forklarede KJ og hentydede til den sexsag, hvor bombeofferet, KJs fætter, var tiltalt for at have sneget sig til sex med KJs kone, mens hun var meget beruset og derfor troede, at det var ægtemanden, hun havde sex.

LJM blev frikendt i sagen, og det tændte vreden i KJ. En vrede, der altså endte med, at han placerede to rørbomber under fætterens bil.