Tilsyn efter endnu et overfald: Bange for at gå på arbejde

Arbejdstilsynet var tirsdag på besøg på Psykiatrisk Hospital i Risskov - nu venter snakke med personalet, som er skræmte efter overfald

01:48

Vold, trusler og overfald. Det præger hverdagen for de ansatte på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Sidste søndag blev en sygeplejerske på Afdeling for Psykoser udsat for kvælertag af en tvangsindlagt patient, som troede hun var en dæmon.

Læs også Ny sag på Psyk: Medarbejder overfaldet af patient

Det seneste overfald fik tirsdag Arbejdstilsynet til at komme på besøg for igen at se forholdene an. Arbejdstilsynet aflagde også tilbage i januar hospitalet et besøg efter en lignende voldsepisode og gav i den forbindelse et strakspåbud.

Om der er påbud på vej, vi tilsynchef Thomas Nygaard Christensen ikke udtale sig om på nuværende tidspunkt.

- Vi har undersøgt forholdene og den konkrete episode. Vi har endnu ikke konkluderet, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

 

Inden der bliver truffet en afgørelse om, hvorvidt arbejdsforholdene er i orden, vil Arbejdstilsynet tale med medarbejderne for at høre om deres oplevelser.

Flere hænder

Ifølge Jesper Priskorn, som er tillidsmand for Afdeling Q, afdelingen for patienter med depression og angst, så er mange af de ansatte skræmte. Flere møder hver dag på arbejde med en følelse af frygt i maven. 

- De fortæller, at de er bange for at komme på arbejde. De er nervøse for, hvad de møder, siger Jesper Priskorn og hentyder til de voldsomme episoder.

De fortæller, at de er bange for at komme på arbejde. De er nervøse for, hvad de møder.

Jesper Priskorn, tillidsmand

Han forstår ikke, at politikerne på Christiansborg ikke afsætter flere midler til hospitalet, som efter hans mening har brug for flere ressourcer.

- Skal der virkelig være nogen der dør først?, spørger han retorisk.

Ledende overlæge Poul Erik Bucholtz mener ikke, at man på det psykiatriske hospital i Risskov kunne have gjort noget anderledes med hensyn til sikkerheden for at have undgået overfaldet.

- Vi kan ikke gardere os 100 procent, siger han.

Ledelsen på det psykiatriske hospital i Risskov ansatte i januar 12 nye medarbejdere til aften- og nattevagterne for at imødekomme utrygheden på flere af hospitalets afdelinger. 

Du kan se et tv-indslag om Arbejdstilsynets besøg i Risskov i tv-indslaget øverst i artiklen.

03:45

VIDEO: Inge Voldsgaard, ledende oversygeplejerske, fortæller om episoden i januar, der udløste et strakspåbud.

Luk video