Tilhænger af videomøder

Kan skærme erstatte den personlige samtale? Det diskuterer debattørerne i Hits & Holdninger

05:48

1 af 2

Videomøder er et godt supplement til de personlige møder med kommunalt ansatte face to face - bare ikke på alle områder.

Det mener direktøren for Fregatten Jylland i Ebeltoft, Benno Blæsild, der er blandt ugens debattører i programmet Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND.

I programmet diskuterer deltagerne blandt andet et nyt tiltag i Horsens Kommune, der ønsker at øge brugen af videomøder med eksempelvis psykisk syge og alkoholikere.

Benno Blæsild ser flere fordele i videomøderne - så længe de ikke helt erstatter de personlige møder.

Dog mener han, at videomøder med særligt alkoholikere rummer en faldgrube, da alkoholikerne lettere kan skjule deres misbrug på et videomøde.

Se: Møder online er en succes

- Det er lidt nemmere at putte med noget til en videokonference, end hvis man står face to face og skal vedgå, at det er sådan her, verden ser ud for mig lige præcis i dag. Jeg tror, at den helt personlige rådgivning, den bliver aldrig helt den samme, hvis det ikke er person til person, siger Benno Blæsild.

Formanden for FOA Ungdom i Randers, Tanja Lauenborg, er uenig. Ifølge hende rummer videomøderne tværtimod flere fordele i forhold til det personlige møde.

- Folk med et misbrug kan måske have lettere ved at tale til en skærm i stedet for at sidde over for et menneske. Det er grænseoverskridende at komme fra sit eget hjem og gå ned til en sagsbehandler på et kommunalt kontor, siger hun.

I videoplayeren øverst i artiklen kan du se hele debatten om videomøderne i Horsens.

Udsendelsen Hits & Holdninger sendes tirsdag aften kl. 20.25 på TV 2 | ØSTJYLLAND. Du kan også se udsendelsen her.