Til kamp mod mågerne

Sådan ser udsigten ud for de kommende vandrefalke i Aarhus. Foto: Kim Skelmose

Falkekasse skal dæmme op for mågeskrig

Nu kommer der assistance til de østjyder, der er godt trætte af mågeinvasionen i blandt andet Aarhus. Nu er der nemlig blevet opsat en vandrefalkekasse på dlg-bygningen på havnen i Aarhus. Kassen er den første af sin slags i regionen, og den skal nu give sit besyv med i forhold til regulering af mågebestanden.

- Håbet er jo, at den kan tiltrække et vandrefalkepar til Aarhus, så de kan gøre livet surt for måger og duer, der hærger byen, siger Kim Skelmose, der formand i lokalafdelingen af Dansk Ornitologisk Forening, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere beskrevet, hvordan mange aarhusianere er meget irriterede over mågeskrigene i blandt andet Aarhus.

Se også: Video: Måge angriber kvinde

Der er også en sidegevinst ved, at kassen er blevet sat op. Vandrefalken er en meget sjælden fugleart i Danmark. Den har været totalt udryddet i landet i 30 år, og først for ti år siden dukkede den op igen. Derfor ville det være en sejr for ornitologerne, hvis den sjældne fugl slog sig ned i Østjylland.

Også Grenaa havn kan  forvente at få en vandrefalkekasse inden for en overskuelig fremtid. Kim Skelmose vurderer, at der er 80 procent chance for, at det projekt lykkes.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig