Til kamp mod bøller

Ingen tålmodighed med ballademagere

Et flertal i Aarhus Byråd er nu klar til at sætte ind med en hårdere kurs over for en gruppe ballademagere i Tilst.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har kunnet fortælle, står en hård kerne af unge bag flere tilfælde af chikane og butikstyverier. Det har blandt andet fået det åbne bibliotek i Tilst til at lukke på ubestemt tid, og også idrætsforeningen TST har problemer med unge, der laver ballade.

Ifølge Århus Stiftstidende er politiske modsætninger som Venstre og SF er enige om, at det er nødvendigt med et tættere samarbejde mellem kommunen, boligforeningerne og politiet i området.

 

- Det er helt essentielt, at vi får gjort noget ved denne problematik, så frivillige foreninger og erhvervsdrivende kan fungere uden, at kunder og medlemmer bliver chikaneret af en flok bøller. En sådan adfærd skal vi simpelthen ikke acceptere i en by som Aarhus, siger Venstres borgmesterkandidat, Bünyamin Simsek, til avisen.

S: De unge skal i arbejde

Ligesom SF og Venstre mener Socialdemokraterne, at samarbejdet mellem kommunen, politiet, SSP og boligforeningerne skal styrkes.

- Samtidig skal samarbejdet med beskæftigelses- og socialforvaltningen styrkes. Det er jo unge mennesker, det handler om. De skal i arbejde, hvis løsningen skal være langtidsholdbar, siger politisk ordfører for Socialdemokraterne Lotte Cederskjold til Århus Stiftstidende.