Tidligere AGF-træner får nyt trænerjob hos AaB

Superligaklubben AaB har per dags dato ansat 45-årige Morten Wieghorst som cheftræner

Foto: Ole Nielsen

Fodboldklubben AaB ansætter den tidligere AGF-træner Morten Wieghorst som cheftræner på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2019.

Wieghorst har også som træner sikret FC Nordsjælland to pokaltitler i 2011 og 2010, og i AGF førte han holdet til oprykning i Superligaen i sommeren 2015.

Han blev præsenteret den 30. maj 2014 i AGF, der netop var rykket ned igen. Halvandet år senere fik han så fyresedlen efter en periode med utilfredsstillende resultater. 

Læs også Morten Wieghorst er færdig som træner i AGF

Nu er han så blevet tilknyttet AaB, hvor sportsdirektør Allan Gaarde altså har fundet afløseren for Lars Søndergaard, som blev fyret i december.

- Siden midten af december har vi skullet pejle os ind på en ny cheftræner, og efter en grundig proces viste Morten Wieghorst sig hurtigt som en stærk kandidat, siger Gaarde til AaBs hjemmeside og tilføjer:

- Vi ser Morten som en stor trænerprofil i Danmark, og han kommer sin unge alder til trods med enorm erfaring på højeste niveau såvel nationalt som internationalt fra både sin tid som spiller og som træner.

Var aldrig i tvivl
Morten Wieghorst har også stået i spidsen for det danske U21-landshold og været assistenttræner for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea. Han glæder sig til at tiltræde i AaB.

- Det glæder mig meget, at AaB har peget på mig som cheftræner, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg var interesseret, da henvendelsen kom.

- Min opfattelse har altid været, at AaB er en klub med ordentlige værdier, og selv om der er tale om elitesport, så har det været vigtigt for mig ved de efterfølgende samtaler at blive bekræftet i netop dette syn på klubben, hvilket jeg er blevet til fulde, lyder det fra ham.

Læs også Disse spillere har kontraktudløb til sommer

Som aktiv spiller fik Wieghorst sin fodboldopdragelse i Lyngby, hvor han også var med til at vinde både det danske mesterskab og en pokaltitel.

Efterfølgende blev det til hele ti sæsoner i skotsk fodbold hos henholdsvis Dundee FC og Celtic inklusive et mesterskab med sidstnævnte klub i 1998.

Wieghorst og AaB-truppen har første træningsdag i det nye år på onsdag.