Teatergæst ramt af crosser

En gæst på første række til forestilling på Århus Teater blev ramt af crosser, der er en del af stykket.

Gårsdagens forestilling af Fyrværkerimesterens datter på Aarhus Teater endte i et drama, da en ung pige på forreste stolerække pludselig sad med forreste del af en minicrosser - en blanding mellem en knallert og en kørestol - i skødet, skriver Århus Stiftstidende søndag.

Mod slutningen af forestillingen kører to skuespillere i elefantkostumer rundt på scenen på en såkaldt minicrosser. I går satte den ene handske sig fast omkring crosserens gashåndtag, og forenden røg derfor ud over scenekanten og ned i skødet på den unge pige.- Jeg er total chokeret. Jeg ved ikke hvem, der har holdt hånden over os. Det kunne være endt forfærdeligt frygteligt, sagde teaterchef Madeleine Røn Juul i går efter forestillingen.

For til alt held kom den unge pige ikke noget til. Skuespillerne kom heller ikke til skade, men alle involverede og også et par publikummer bag den unge pige var temmelig rystede og chokerede oven på episoden.

Ifølge teaterchefen var den unge pige i teatret for at se "Fyrværkerimesterens datter" sammen med sin mormor, der havde inviteret sine fire børnebørn i teatret.- Familien valgte selv, at de gerne ville se forestillingen til ende. Det var jo hen mod slutningen. Men efter forestillingen gav vi dem alle vore telefonnumre, så de kan ringe til os, hvis der skulle være det mindste, fortalte Madeleine Røn Juul.

Hun vil også selv i nærmeste fremtid tage kontakt til familien for at følge op på det grimme uheld.Crosseren, der faldt ud over scenen, er af den type, man typisk ser handicappede eller gangbesværede benytte. Den har et hjul foran og to plus et tungt batteri bagtil. Ifølge teaterchefen kan sådan en maskine køre 25 kilometer i timen.

Den, de bruger i forestillingen, er sat ned til kun at kunne køre det halve. Den fart vil efter uheldet i går blive sat yderligere ned.- Allerede i morgen (i dag, red.) vil vi i samarbejde med sikkerhedsfolkene lave arrangementet om. Skuespillerne skal simpelthen køre en anden rute på scenen, så de er i total sikkerhed fra kanten, sagde teaterchefen i går.

Handsken, som satte sig fast omkring gashåndtaget, bliver også ændret, og alt bliver prøvet både i dag og tidligt mandag morgen, inden ugens skoleforestillinger af Fyrværkerimesterens datter går i gang.