Tåget rygelov på festivaler

Århus Festuge og Riverboat Jazz Festival i Silkeborg ved ikke, hvordan de nye rygeregler skal fortolkes.

Ikke kun værtshusejerne døjer med rygeloven. Også arrangørerne af blandt andet Århus Festuge og Riverboat Jazz Festival får deres sag for, når reglerne træder i kraft.

Med den nye rygelov er det usikkert, om festivalgæster må ose i teltet eller mase sig ud i det fri, før de tænder cigaretten. Lovgivningen siger, at rygning er forbudt på indendørs serveringssteder. Ifølge Arbejdstilsynet gælder det de steder, der har tage og vægge. Spørgsmålet er, om et telt har vægge.

Svaret er ikke indlysende.

- Vi har ikke nogen særlig festivalpolitik. Vi vurderer hvert enkelt tilfælde ud fra de konkrete forhold på stedet. Hvis væggene bliver rullet op, vil det være det enkelte telt, man skal se på, for at finde ud af, om publikum stadig sidder indendørs, siger Tanja Krabbe, pressekoordinator hos Arbejdstilsynet, til Ritzau.

<B>Endelig løsning snart på plads</B>
Århus Festuge er et af de store arrangementer, der får rygelovs-filtrene at føle allerede i år. Formand for festugen Jens Folmer Jepsen fortæller, at ledelsen og restauratørerne netop er begyndt at diskutere sagen.

- Vi vil selvfølgelig overholde loven. Jeg tror, at folk vil tage de to skridt ud af teltet for at ryge. Vi har også overvejet at sætte parasoller op, som gæsterne kan stå under i stedet for i teltene.

Jens Folmer Jepsen understreger, at en endelig løsning snart er på plads.

I Silkeborg afholdes den årlige Riverboat Jazz Festival. Selvom der er et års tid til næste festival, har festivalformand Mogens Larsen allerede overvejet, hvordan de vil håndhæve loven.

- Vi har ikke tænkt os at kropsvisitere publikum for cigaretter. Så vi opdager næppe, hvis folk ryger i det store telt, erkender han. Festivalen vil i øvrigt skele til Århus Festuge i år for at se, hvordan de klarer skærene til september.