Synligt politi skal forhindre dødsulykker

Politiet går til kamp mod hensynsløs kørsel ved at sende flere patruljevogne på gaden.

Chefen for færdselspolitiet i Østjylland, politiinspektør Kristian Thomsen, erkender, at der i år har været for få patruljevogne på gaden.

Det er ifølge politiet én af forklaringerne på, at respektløs kørsel i de seneste uger har været årsag til flere alvorlige trafikulykker. På Ringvejen i Århus blev en 16-årig knallertkører i slutningen af oktober dræbt af en beruset 25-årig, der kørte over for rødt i en stjålet bil.

Og natten til fredag i sidste uge blev tre personer dræbt, da en 22-årig alkoholpåvirket mand fra Estland kørte over for rødt og torpederede den bil, de tre mænd befandt sig i.

For at forhindre flere ulykker lover politiinspektør Kristian Thomsen, at politiet fra årsskiftet vil være mere synlige i gadebilledet.

- Folk skal forstå, at en bedre trafiksikkerhed starter hos dem selv, og så skal vi have en bedre trafik­kontrol. Vi har på grund af de mange omlægninger ­mistet ressourcer og er ikke på gaden i det antal, vi skal være. Trafikanterne elsker jo at se os, det rygtes hurtigt, og det har den rigtige ­præventive virkning, siger han til Århus Stiftstidende.