Syddjurs klar med rabat på byggegrunde

Frem til nytår bliver det billigere at købe grund i Syddjurs. Årsagen er, at der fra 2011 skal svares moms til staten af byggegrunde

Fra den 1. januar 2011 ændres loven således, at der skal svares moms til staten af byggegrunde.

Da markedet for byggegrunde ifølge Syddjurs Kommune ikke kan bære en prisstigning på 25 procent, kommer det til at betyde et fald i indtægter fra byggegrunde for kommunerne.

- Moms på byggegrunde er rigtig ærgerligt, da vi med det nuværende marked, kommer til at bære tabet selv. Men vi benytter situationen til at give et godt tilbud til alle, der ønsker at bo i Syddjurs Kommune. Så jeg vil opfordre alle, der ønsker at bo tæt på Århus i en kommune med flot natur og gode fritidstilbud til at kigge på vores grunde især nu, hvor vi deler momsen og giver 10 procents rabat, forklarer borgmester Kirstine Bille (SF) i en pressemeddelelse.

Syddjurs Kommune forventer ikke at hæve priserne fra 1. januar 2011 i forbindelse med moms ændringen. Syddjurs Kommune har ca. 90 grunde til salg med priserne varierende fra 500.000 kr. til en 1 mio. kr.

Hovedparten af grundene er placeret i Mørke og Rønde få kilometer fra motorvejsafslutningen mod Djursland. Men der er grunde til salg over hele kommunen, og det planlægges desuden at byggemodne ni grunde ved Tendrup Møllevej i Hornslet i løbet af efteråret.

Priserne på erhvervsgrunde vil blive hævet med 25%, men det har ikke umiddelbart betydning for købere, der kan løfte momsen af beløbet.