Svigerdatter fik ikke hjælp

Døde få timer efter af en hjerneblødning

02:15

1 af 2

For en familie i Sejs ved Silkeborg er den 10. juni 2013 en dato, de aldrig glemmer.

Her mistede Arne og Ulla Roerholt deres svigerdatter, Gurli Roerholt, fordi hun ikke fik den hjælp, hun havde brug for, da hun henvendte sig til lægevagten på sygehuset i Silkeborg.

Gurli Roerholt klagede over voldsomme smerter i nakke og hoved og havde flere gange kastet op. Svigerforældrene kørte hende derfor til lægevagten. Her var meldingen, at smerterne skyldtes migræne:

- De gav hende nogle piller og sagde, at hun skulle køre hjem og gå i seng og tage de piller. Så skulle hun sove fra det, og derefter henvende sig til sin egen læge dagen efter, siger Ulla Roerholt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: - Det er noget svineri!

Gurli Roerholt fik det kun værre i timerne efter, hun var kommet hjem. Det fik svigerforældrene til igen at kontakte lægevagten:

- Han (min mand, red.) måtte skrive bissen på og sige: "I må selv vælge. Enten sender i en læge nu - og der skal ikke gå en time - eller så ringer jeg 112". Jeg ærgrer mig den dag i dag, at vi ikke bare gjorde det, siger Ulla Roerholt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hovedpine var hjerneblødning

Gurli Roerholt blev hentet af en ambulance, og det viste sig hurtigt at hovedpinen i virkeligheden var en hjerneblødning. Og netop ved en hjerneblødning er tiden altafgørende, fortæller overlæge Niels Sunde fra Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Tid kan betyde rigtig meget. Hvis man bløder fra for eksempel en udposning fra en pulsåre, så ved vi, at de første timer efter kan der komme nye blødninger. Hvis den nye blødning er alvorlig, det er den som regel, så kan nummer to blødning være meget alvorlig.

Gurli Roerholt døde kort tid efter ankomsten til sygehuset. Hun blev kun 42 år. I dag kan svigerforældrene ikke lade være med at tænke på, hvad det ville have betydet, hvis lægerne havde taget Gurli Roerholt alvorlig:

- Der sidder noget inde i hovedet på en, der siger, at hvis han (lægen, red.) havde sendt direkte til scanning og fået gang i behandlingen, og vi havde sparet to timer, måske mere, kunne det have reddet Gurli?. Det får jeg aldrig at vide, men det er det værste, siger Arne Roerholt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Har du gode eller dårlige erfaringer med lægevagten?. Så skriv en mail til os på redaktion@tv2oj.dk.

Øverst i artiklen kan du se et tv-indslag om familiens historie.