Svenskerne støtter lokal velgørenhed

Ace of Base gav koncert på Bøgescenen søndag og bliver nu ambassadører for århusianske ENGODSAG.DK.

150.000 danskere har allerede bidraget til det århusiansk-fødte velgørenhedskoncept ENGODSAG.DK, og det har givet godt tre millioner kroner til gode formål som Røde Kors, Red Barnet og Amnesty International.

Nu skal projektet ud over landegrænserne, og det skal den svenske trio Ace of Base hjælpe med.

I dag blev de præsenteret som ENGODSAG.DK's internationale ambassadører på et pressemøde på Skanderborg Festivalen.

- Jeg er virkelig glad for, at Ace of Base vil være med, nu hvor de arbejder på deres andet gennembrud. Ace of Base står for en masse positiv energi, sagde en meget begejstret Mads Ellegaard fra ENGODSAG.DK.

<b>Støtte-single på vej</b>
Og Ace of Base, som umiddelbart inden pressemøde havde været omdrejningspunkt for en gedigen gang fællessang ved Bøgescenen, ser også muligheder i samarbejdet.

- Det er et enkelt og nytænkende koncept, som vi er meget begejstrede for. Og flere af de organisationer, som støttes ved handlen, er organisationer, som vi i Ace of Base allerede arbejder med, sagde Ulf Ekberg med henvisning til Røde Kors og Save the Children

Idéen bag ENGODSAG.DK er at gøre det gratis for folk at hjælpe velgørende formål, når de handler på nettet. Flere end 300 danske netbutikker er allerede med i projektet, og det er dem, der betaler et beløb for hver handel til en velgørende organisation, som internetbrugeren bestemmer.

Og det er blandt andet denne brug af internettet, som Ace of Base ser muligheder i.

Samarbejdet med Ace of Base skal tilsyneladende munde ud i blandt andet en international velgørenheds-single, og andre projekter vil komme til og blive afsløret løbende, forlyder det.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND's tema om Skanderborg Festivalen.