Studerende vil have kontanthjælp

Kommunen: Find jer et job i stedet

De studerende i Randers står i kø for at komme på kontanthjælp i sommerferien, men den går ikke, siger Randers Kommune. Det er kun i helt særlige tilfælde, at man som student kan få kontanthjælp. 

- Loven hænger sådan sammen, at hvis man f.eks har gået på gymnasiet, handelsskolen eller teknisk skole og nu har søgt ind på en anden uddannelse med studiestart efter sommerferien, kan man ikke få kontanthjælp. Også selvom man endnu ikke har fået svar, om man er optaget, siger Karina Rask, afdelingsleder i Jobcenter Randers i en pressemeddelelse.

Alene de første dage i juli har et sted mellem 20- og 30 uddannelsessøgende været en forgæves tur forbi Jobcenter Randers, og Karina Rask opfordrer i stedet de studerende til at søge et sommer- eller studiejob.

- Det er nemlig kun i helt særlige tilfælde, at man som student kan få kontanthjælp, for eksempel  hvis man slet ikke har søgt nogen uddannelse. Så kan der være mulighed for det, hvis man ellers opfylder betingelserne for at få kontanthjælp. Men man skal være opmærksom på, at vi i den situation skal give pålæg om, at alle ufaglærte under 25 år hurtigst muligt begynder på en SU-berettiget uddannelse. Derfor vil man ikke være på kontanthjælp ret længe, siger Karina Rask.