Studerende står skoleret efter upassende Aleppo-bar

Unge drak 'dugfrisk Bashar øl-Assad' under fest på Aarhus Universitet. Nu undskylder de

Foto: Karam Al-Masri / Facebook

Krig i gaden, russiske jägerbombs og rebeller der kaster granat(æble)-shots i nakken på dig!

Sådan lød invitationen til en utraditionel fest på Aarhus Universitet, hvor en del af temaet for de muntre udskejelser var den krigshærgede syriske by Aleppo.

Under selve teksten på sedlen med invitationen var der desuden en kopi af den frygtede terrororganisation IS' logo.

Aarhus Universitet har nu givet de studerende en kraftig reprimande, efter at de festede i Aleppo-baren. Og de studerende har undskyldt.

- Det er en alvorlig sag. De pågældende studerende har udvist ekstrem dårlig dømmekraft. Derfor er vi nu skredet ind og sagt, at det ikke skal gentage sig, siger institutleder på Statskundskab Peter Munk Christiansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Pia Kjærsgaard smider Naser Khader ud af folketingssalen

Festen på Aarhus Universitet var arrangeret af 'Kritisk Profil', der er en forening på Statskundskab på Aarhus Universitet. Den blev holdt 5. december.

Peter Munk Christiansen hørte om arrangementet i går, onsdag. Han har fået en undskyldning fra arrangørerne, der selv offentligt har erkendt deres fejl på Facebook.

- Kritisk Profil undskylder for vores Aleppo-tema ved årets juledag på Institut for Statskundskab. Det var både upassende og udtryk for ringe dømmekraft. Vores mening har aldrig været at latterliggøre situationen i Aleppo, men derimod at sætte fokus på den forfærdelige situation, der udspiller sig i Syrien, skriver foreningen.

Institutleder Peter Munk Christiansen har nu indkaldt flere af arrangørerne til et møde, der finder sted sent torsdag eftermiddag. 

- De har allerede lagt sig fladt ned og undskyldt. De har erkendt deres fejl og sagt, at det aldrig vil gentage sig. Det er det rigtige at gøre, synes jeg. Jeg synes dog alligevel, at det er vigtigt, at vi ser hinanden i øjnene i stedet for at klare det over telefon eller mail.

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt. Den skader ikke blot 'Kritisk Profil', men også hele Statskundskab og Aarhus Universitet, siger Peter Munk Christiansen.

01:38

VIDEO: I omegnen af 1.300 østjyder gik onsdag aften på gaden i Aarhus i bestræbelserne på at få verdenssamfundet til at gribe ind i den blodige og langvarige krig i Syrien.

Luk video