Student sprænger skalaen

Får eksamen med 12,3 i snit

I morgen springer Jakob Hentze, 3z, ud som student fra Risskov Gymnasium. Og han er en rigtig superstudent. Jakob Hentze står nemlig til at gennemføre almen studentereksamen med et af skolens højeste karaktergennemsnit nogensinde, 12,3.

Når Jakob Hentze kan opnå 12,3 og dermed sprænge 12-skalaen, skyldes det dels en perlerække af 12-taller gennem tre år, dels at han har fulgt fem fag på A-niveau. Når man har haft fem A-fag, skal karaktersnittet nemlig ganges med 1,03.

Det høje snit vidner om en meget dygtig elev på studieretningen samfundsfag A, matematik B og psykologi C, oplyser Risskov Gymnasium i en pressemeddelelse.

Faktisk er den eneste karakter under 12, som Jakob Hentze har fået i sin tid på Risskov Gymnasium, en årskarakter på 10 i idræt C-niveau. Alle eksaminer er indtil videre bestået med karakteren 12.

Selv om Jakob Hentze i sagens natur har været meget flittig, har han nu ikke tilbragt hele sin gymnasietid bøjet over bøgerne. I november 2009 spillede han således en af hovedrollerne i skolens stort opsatte Beatles-musical, og samtidig har han været en markant elevrådsformand med sæde i skolens bestyrelse.

I morgen gælder det så Jakob Hentzes sidste fag, historie. For den samfundsinteresserede elev hører historiefaget til en af favoritterne.