Stort optag af ingeniører

Optaget til ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet er steget med 17 procent i forhold til sidste år

Optaget på ingeniøruddannelserne er betydeligt større i år end sidste år.

Alene på ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet er 17 procent flere blevet optaget sammenlignet med sidste år.

I dag, torsdag, er dagen, hvor ansøgere får besked om, hvorvidt de er blevet optaget på drømmestudiet, og på Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet har næsten 750 fået en glædelig nyhed.

På Ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet er 645 blevet optaget med start denne sommer, mens 96 er optaget med start til vinter. Det er samlet set en stigning på 17 procent i forhold til 2014.

- Jeg håber og tror på, at det er et udtryk for, at unge har fået øjnene op for, hvor mange muligheder, der ligger i ingeniøruddannelserne, siger Conni Simonsen, der er direktør på Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, til tv2oj.dk.

Også på ingeniøruddannelserne på Via University College er der sket en stor stigning. Her er 13 procent flere blevet optaget i år i forhold til sidste år.

På landsplan er det samlede optag på de videregående uddannelser steget med to procent i forhold til sidste år, mens stigningen på landets ingeniøruddannelser er vokset med syv procent.

Siden 2007 er optaget på civilingeniøruddannelserne steget med 77 procent og diplomingeniøruddannelserne er steget med 99 procent. Til sammenligning er optaget til alle de videregående uddannelser steget med 49 procent i samme periode.

Andelen af kvinder, der er optaget på civilingeniøruddannelsen, er 30 procent, mens 24 procent af optaget på diplomingeniøruddannelsen er kvinder. Dermed er andelen af kommende kvindelige ingeniørstuderende stort set uændret siden 2007, hvor andelen var hhv. 30 og 23 procent.