Storsejr til AC Horsens

Sønderjyske ydmyget - sendt hjem med 0-5

Sønderjyske havde ikke en chance i Horsens, da hjemmeholdet vandt 5-0. Men på en billig baggrund.

AC Horsens har ligget i toppen af Superligaen hele sæsonen, og med en 5-0-hjemmesejr over Sønderjyske cementerede østjyderne deres top-4 placering. Sønderjyderne leverede derimod noget nær et kollektivt kollaps torsdag aften i Horsens.

De europæiske kampe til efteråret er nu stort set sikret for AC Horsens, og nu er spørgsmålet, om holdet kan vippe FC Midtjylland af pinden og tage bronze. Noget tyder på det. Torsdag aften dominerede hjemmeholdet nemlig begivenhederne totalt.

Retov sad på defensiv midtbane
Martin Retov sad tungt på den defensive midtbane. Johan Absalonsen var farlig på kanten. Og anfører Niels Lodberg dirigerede angrebsspillet fra en plads i det centrale angreb, mens Nabil Aslam styrede forsvaret med stor autoritet.

Da første halvelg var forbi, stod det 3-0 til hjemmeholdet, der allerede efter 10 minutters spil kom foran ved Niels Lodberg på et hovedstød fra tæt hold.

Med et kvarter tilbage af halvlegen var det indskiftede Troels Kløves tur til at banke bolden i nettet til 2-0 på et skruet langskud. Og med en time tilbage af kampen var det meget svært at se, hvordan Sønderjyske skulle få vendt skuden.

Sønderjyske har ellers spillet en række flotte kampe på det seneste, men de lignede ikke et hold, der kan hente fire point op til AGF's femteplads i sæsonafslutningen. En plads, der formentlig også giver adgang til Europa.

Kampen afgjort
Fem minutter inden pausen lå bolden så i kassen igen til 3-0 - denne gang signeret Lasse Kryger. Og så var den kamp afgjort.  Samme spiller gjorde ydmygelsen total ved at score til 4-0 kort inde i anden halvleg, inden André Bjerregaard lukkede festen med 5-0-målet.

Og så tillod Niels Lodberg sig endda at brænde et straffespark i slutsekunderne.

AC Horsens hænger stadig på i kampen om medaljerne, men FC Midtjylland sidder på tredjepladsen. FC Nordsjælland og FC København kører deres helt egen kamp om guldet.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk