- Storm i et glas vand

Krifa svarer igen på kritik af ansættelser

Foto: Andreas Dalum Sahl/www.sahlfoto.dk

Kritikken af Krifa for i starten af november i år kun at ansætte nydanskere som kontorelever er overdrevet, mener formanden for Krifa i Aarhus Søren Fibiger Olesen:

- Jeg ser det som en storm i et glas vand, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sagen fik i november Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby til at fare op og kræve, at beskæftigelsesministeren tog stilling til sagen.

Se også: Ulovligt at forskelsbehandle

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) skriver i et svar til Hans Kristian Skibby, som TV 2 | ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af, at han ikke kan tage juridisk stilling til sagen, men han skriver dog:

- Der er et klart forbud mod, at en arbejdsgiver udøver forskelsbehandling på arbejdsmarkedet på grund af race, hudfarve eller national, social eller etnisk oprindelse ved blandt andet ansættelse efter forskelsbehandlingsloven §§ 1 og 2. Der må ikke ske hverken direkte eller indirekte forskelsbehandling. Tilsvarende må en arbejdsgiver ikke ved annoncering angive, at der søges eller foretrækkes personer med f.eks. en særlig etnisk oprindelse, jf. forskelsbehandlingslovens § 5.

Men i følge Søren Fibiger Olesen, så handlede ansættelserne ikke om at forskelsbehandle, men om at tage ansvar:

- Jeg er enig med ministeren, selvfølgelig må man ikke forskelsbehandle. Det har vi heller ikke gjort. Vi har taget socialt ansvar for en gruppe, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Og jeg synes, det er ærgeligt, at der skal gå så meget fnidder og politik i den, siger han.