Storkild, Aske eller Benny? Nu har storken fået sit navn

Den langbenede darling i Viby har fået navnet Aske

TV 2 | ØSTJYLLAND, Storkene.dk og AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg søsatte en navnekonkurrence for 10 dage siden, og der er kommet over 500 forslag til, hvad storken i Viby skal hedde.

Blandt buddene fra brugerne på Facebook er Jens Jørgen, der er navnet på manden, der passer storken dagligt, Orla (Frøsnapper) og Palle (alene i verden). Valget er dog faldet på Aske, og det er der flere årsager til.

Dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen, der står bag DNA-testen af storken og som dermed afslørede, at det er en hanstork, har et barnebarn. Han går i naturbørnehaven 2-kløveren på Onsholtgårdsvej, der ligger helt tæt på, hvor storken nu bliver fodret og har en rede, og naturbørnehaven var det første sted, hvor storken slog sig ned. Det var også her, man fotodokumenterede og filmede storken for første gang.

Dyrlægens barnebarn hedder Aske, og Aske var et af de første børn, der så storken, som Askes bedstefar nogle uger senere fik kønsbestemt.

- Vi mener derfor, at hanstorken med ringnummer GDANSK 1253 skal have det gode navn Aske, fortæller Jess Frederiksen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mysteriet er opklaret: Single-stork i Viby er en han

Der var flere på Facebook, der pegede på Aske som det helt rigtige navn til storken, og vinderen af fire billetter til AQUA Akvarium & Dyrepark er Pia Rosenvinge Pahle, der får direkte besked.

Aske er i øvrigt i glimrende form og befinder sig stadig i Viby, hvor han netop har fået leveret 60 kilo fisk, så han kommer ikke til at sulte den sidste korte tid, der er tilbage af vinteren.

I Tyskland er storke i stort tal i øvrigt allerede vendt tilbage til rederne, og dermed er der håb for, at charmerende Aske allerede om en måneds tid får besøg af en artsfælle, som forhåbentlig er af hunkøn. Langt de fleste storke ankommer dog først fra ultimo marts til ultimo april.

TV 2 | ØSTJYLLAND, Storkene.dk og AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg takker for de mange gode forslag til navnet, der altså blev Aske.