Store byttedag: For store bh'er og for små trusser

For stort, for småt, forkert farve eller bare ikke lige sagen. Tirsdag var store byttedag i Østjylland

01:50

Traditionen tro er den 27. december den store julegavebyttedag. Således også i dag, tirsdag, hvor blandt andet en del af de bløde pakker til kvinder kom retur.

- En klassisk årsag til at der byttes er, når mændene har været inde og handle, og de har glemt at kigge hvilken størrelse, konen derhjemme bruger, siger Marianne Blond Larsen, der er butikschef i undertøjsbutikken Triumph i Horsens.

Og i lingeributikken er gaven måske oftere et udtryk for giverens ønske end for modtagerens.

Læs også Gavebytte? Sådan er reglerne

- De ser deres kone eller kæreste derhjemme, og så har de købt en for stor bh og for lille en trusse, men det må være et ønskescenarium. Det var værre, hvis det var omvendt, griner Marianne Blond Larsen.

Og hos Matas i Horsens er det ikke størrelsen, den er gal med, men derimod farven.

- Det er nok mest makeup, der bliver byttet rundt, hvis det er en forkert farve i neglelak eller læbestift. Det bytter vi en del af, siger Marianne Weiss Bækby, butikschef i Matas i Horsens.

Læs også Juletræer og gavepapir giver travlhed på genbrugspladser

Overalt i Østjylland blev der byttet pakker denne tirsdag, men dog mere behersket end tidligere formentlig på grund af de ekstra hverdage mellem jul og nytår. Alligevel måtte de handlende væbne sig med en smule tålmodighed mange steder.

- Folk er nu også søde til at vente. De tager det med et smil. Man ved, når man bytter i dag, at så er der lidt ventetid alle steder, siger Marianne Blond Larsen.

I alt forventes det, at danskerne i år bytter julegaver for mere end en kvart milliard kroner

Du kan se mere fra den store byttedag i Østjylland i videoen øverst på siden.