Stor tysk ordre til Vestas

Vestas er sammen med Mitsubishi er på vej mod endnu en stor ordre, da Dong Energy foretækker dem leverandør

MHI Vestas, der er et joint venture mellem Vestas og Mitsubishi, kan være på vej til at vinde en stor ordre i Tyskland.

Det statslige energiselskab Dong Energy har valgt det dansk-japanske selskab som foretrukken leverandør til det tyske havvindmølleprojekt Borkum Riffgrund 2, der har en kapacitet på 450 megawatt (MW). Der er dog endnu ikke tale om en fast ordre.

Det oplyser Dong i en pressemeddelelse, og Vestas har bekræftet oplysningerne i en fondsbørsmeddelelse.

Det er MHI Vestas' store V164-8,0 MW-vindmølle, som Dong har set sig lun på.

- Ydeevnen af MHI Vestas Offshore Wind 8,0 MW-vindmøllen var en afgørende faktor for, at vi valgte denne vindmølle som den foretrukne til vores Borkum Riffgrund 2-udviklingsprojekt, siger Samuel Leupold, vicedirektør for Dong Energy Wind Power.

Dong forventer at underskrive en endelig aftale med MHI Vestas senere på året, men den endelige aftale er afhængig af, at selskabet beslutter at investere i det nordvesttyske projekt 57 kilometer ude i Nordsøen.

Jens Tommerup, der er administrerende direktør for MHI Vestas, er ganske tilfreds med, at selskabet er blevet valgt som leverandør.

- Vi er særligt stolte over, at Dong Energy har fremhævet ydeevnen for V164-8,0-vindmøllen som en afgørende faktor for at vælge Vestas som den foretrukne leverandør til Borkum Riffgrund 2-projektet, siger han i en pressemeddelelse.

Borkum Riffgrund 2-projektet ligger ved siden af Borkum Riffgrund 1-projektet, hvor den sidste havmølle netop er blevet installeret. Det projekt har en kapacitet på 312 MW fordelt på 78 møller.