Stor SIF-spareplan

Nedrykning kommer til at gøre ondt

Silkeborg IF er på vej med en spareplan, efter at østjyderne mandag aften reelt rykkede ud af Superligaen efter et nederlag på 0-2 til Horsens.

Klubbens direktør, Kent Madsen, tror i hvert fald ikke længere på, at der en chance for at overleve.

- Det er slut med Superliga-fodbold i Silkeborg i denne omgang. Selvom vi efter nederlaget mod Horsens stadig har en teoretisk mulighed for at redde os, skal man vist tro på Julemanden, hvis miraklet skal ske.

Kent Madsen varsler nu en spareplan.

- Nedrykningen kommer til at koste os 10 mio. kroner. Vi skal inden den kommende sæson i 1. division have skåret kraftigt i budgettet, sagde Kent Madsen og tilføjede:

- Lige nu kan jeg ikke røbe enkelthederne i planen. For eksempel er det endnu ikke besluttet, om vi holder på Martin Svensson, Kasper Risgård og Nicolaj Ritter. De har alle kontraktudløb og vi må tænke os godt og grundigt om. Det er ikke første gang, at vi rykker ned. Andre gange er vi vendt hurtigt tilbage til Superligaen. Den plan har vi også denne gang.

Direktør kigger indad

I nedrykningens stund valgte Kent Madsen overfor de tilstedeværende sportsjournalister i Horsens at kigge indad.

- Der er ingen undskyldninger for nederlaget mod Horsens. Deres sejr var fortjent. Og man rykker altså ikke ned bare fordi man taber en enkelt fodboldkamp. Vores nedtur begyndte allerede sidste sommer. Vi nåede aldrig at få fuld udbytte af samarbejdet med vores dengang nye træner (Keld Bordinggaard, red.). Og heller ikke efter han blev afløst af Viggo Jensen har vi erobret tilstrækkelig mange point, sagde Kent Madsen, der desuden ærgrede sig over, at Silkeborg har været forfulgt af uheld.

- En nøglespiller som Thorbjørn Holst har været skadet stort set hele sæsonen. Lasse Heinze blev i foråret hofteopereret, og Christopher Poulsen-sagen har heller ikke pyntet, sagde Kent Madsen.