Stor lagerbrand i Aarhus er nu slukket

Der er natten til mandag udbrudt brand i tomme lagerbygninger i Brabrand

Foto: Google Maps

Foto: Alarm112Midtjylland

1 af 3

Natten til mandag har en brand hærget en gammel lagerbygning i Brabrand ved Aarhus. Branden er nu slukket, og der er ikke længere fare for giftig røg, oplyser Østjyllands Politi i en beredskabsmeddelelse.

Branden brød ud klokken 00.37 natten til mandag i nogle gamle og tomme lagerbygninger på Høiriisgårdsvej 5, det tidligere Tulip-slagteri, og den udviklede en tyk og sort røg, der kan være giftig ved indånding

- Da vi ankom til stedet brændte det voldsomt fra bygningen. Det var cirka 1.000 m2, der var fuldstændig overtændt, og ilden var gået igennem taget, siger indsatsleder Bjørn Christensen fra Aarhus Brandvæsen.

Skulle blive indendørs

Personer, der bor på Høiriisgårdsvej, Truevej, Silkeborgvej, Donsvej, Hougårdsvej, Engdalsvej og Søvej blev opfordret til til at holde sig indenfor og slukke for ventilationsanlæg, men mandag morgen kan de igen færdes ude.

- Hvis man oplever ubehag, gene eller lignende, skal man søge egen læge eller vagtlæge/skadestue, skriver myndighederne i en beredskabsmeddelelse.

Lagerbrand formentlig påsat

00:42 Luk video

Vagtchef Peter Hunniche fra Østjyllands Politi understregede natten til mandag over for Ritzau, at der var kontrol over flammerne, og at ingen huse eller personer var i fare for selve ilden.

- Der er ikke nogen fare i forbindelse med selve branden, men røgfanen kan godt være giftig, og derfor har vi sendt beredskabsmeddelelsen ud, sagde vagtchefen.

Aarhus Brandvæsen var på stedet hele natten med cirka 20 mand, der kæmpede med at få bugt med flammerne.

Brand på tidligere Tulip-slagteri

Flere brande den seneste tid

På det seneste har flere brande ramt området ved det tidligere slagteri i Brabrand, oplyser Aarhus Brandvæsen. Forleden kunne vi her på tv2oj.dk fortælle om en brand i en pavillonbygning på stedet. Ingen personer kom til skade ved den brand.

Meget tyder ifølge Aarhus Brandvæsen på, at nattens brand og den seneste tids brande på området er påsatte. Det kan du læse mere om her.

I videoen øverst på siden kan du se brandvæsnet arbejdet på stedet mandag morgen.

Artiklen er opdateret klokken 06.46 mandag morgen.

Har du oplysninger om branden - eller billeder fra stedet? Send en mail til redaktion@tv2oj.dk eller kontakt os via Facebook.