Stor interesse for 2017

157 ansøgninger fra kultur- og erhvervsaktører

Efter søndagens deadline for programrunde 1 har 157 kultur- og erhvervsaktører budt ind med projekter, som støtter op om kulturhovedstadsprojektet. Det skriver sekretariatet for Aarhus 2017 i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, det viser, at vi er på rette vej, og at projektet har en stærk opbakning - ikke kun i Aarhus, men i hele regionen, siger administrerende direktør Rebecca Mathews.

Af de i alt 22 mio. kr. som bliver delt ud i denne første programrunde er 12 mio. kr. målrettet de brede kulturformål og 10 mio. kr. er på forhånd øremærket til erhvervsudvikling gennem initiativet More.Creative, som bliver håndteret i samarbejde med Region Midtjyllands Vækstforum.

Se: Kulturby uddeler penge

Nu følger en proces, hvor programdirektør, Gitte Just, sammen med det nyudnævnte programråd skal vurdere projekterne og sende deres indstilling videre til bestyrelsen, som træffer den endelige beslutning om hvilke projekter, der skal modtage støtte fra Fonden Aarhus 2017.

- Når vi begynder at investere, så begynder projekterne udfolde sig og det betyder, at kulturhovedstaden nu begynder at blive et projekt, man kan se, smage og røre ved, siger programdirektør Gitte Just i pressemeddelelsen.

Primo juni får ansøgerne besked om hvilke projekter, der modtager støtte.