Stopper flugtbilist

Hårdt kvæstet efterladt på ulykkesstedet

En 35-årig østeuropæers forsøg på at flygte fra en trafikulykke med en hårdt kvæstet cyklist nord for Randers blev i aftes forhindret af to mænd, der ikke alene ydede livsvigtig førstehjælp til cyklisten, men også fik anholdt flugtbilisten.

Ulykken skete kort før kl. 20, da den 49-årige cyklist blev påkørt af østeuropæeren på Trudsholmvej i Dalbyover ved Havndal. Cyklisten blev efterladt med flere brud på rygsøljen, brækkede ribben og punkteret lunge.

- Kort før de nåede ulykkesstedet havde de to mænd set en modkørende bil, som havde svære skader, oplyser politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Bilen havde blandt andet en knust forrude, et knust blinklys og en trykket forskærm.

Lidt længere fremme lå en cykel, og i kanten af vejen fik mændene øje på den svært tilskadekomne mand. Den ene ilede ham til hjælp og ringede 1-1-2, mens den anden satte sig tilbage i bilen og vendte om. Efter et par kilometers kørsel lykkedes det ham at indhente bilen med den smadrede forrude og få ham anholdt. 

Under jagten på flugtbilen havde den ene af de to mænd samtidig haft overskud til at ringe til politiet, som var fremme kort efter og kunne overtage flugtbilisten, en 35-årig østeuropæisk mand.

Østeuropæeren blev tirsdag i et grundlovsforhør fængslet i fire uger. Han er sigtet for at stikke af fra en ulykke og for spirituskørsel.

Politiet begejstret
Hos politiet er man begejstret over den handlekraft, som de to snarrådige mænd, der også kommer fra Randers-kanten, udviste i situationen. 

- Sådan en resolut handling er intet mindre end imponerende, lyder det fra Mogens Brøndum. 

Den 49-åriges tilstand er stabil, oplyser han