Stop rygning eller bliv fyret

Forbudt at ryge i arbejdstiden

02:04

1 af 2

Siden januar har det været forbudt for personalet på Regionshospitalet i Silkeborg at ryge i arbejdstiden. Men den regel er tilsyneladende blevet glemt i røgtågerne for en lille gruppe medarbejdere. Og det får nu ledelsen til at stramme tonen.

- Nu har personalet haft god tid til at sætte sig ind i reglerne, så nu mener vi, at det er tid til at sikre, at de bliver overholdt alle steder, siger hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt, Lars Dahl Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og ledelsen mener det helt alvorligt. Hvis ansatte bliver taget i at ryge i arbejdstiden, risikerer de at få en fyreseddel.

- I første omgang får man en advarsel og mulighed for at rette op på det. Men fortsætter man med at ryge i arbejdstiden, så kan det få ansættelsesmæssige konsekvenser, siger Lars Dahl Pedersen.

Har fået flere klager

Den skærpede tone kommer efter flere klager over rygende ansatte. Klager, der blandt andre har ikke-rygende kollegaer som afsender.

- Det er rigtigt, at der er nogle kollegaer, der ikke overholder reglerne. Der er blandt andet eksempler på, at nogle ansatte har røget tæt på åbne vinduer, så røgen har sneget sig ind til kontorpersonalet. Og det er selvfølgelig ikke i orden, siger fællestillidsmand for sundhedsassistenterne, Lotte Christensen.

Hun bakker derfor op om ledelsens krav om at rygerne skal overholde reglerne.

- Vi kan kun opfordre dem til at vente med at ryge til de kommer hjem, eller tage imod et tilbud om rygestop-kursus, siger Lotte Christensen.

Se mere i videoen øverst på siden.