Stiller krav til boligforening

Familie vil ikke flytte fra Gellerupparken uden kamp

02:07

1 af 2

To familier på Bentesvej har længe skabt problemer for helhedsplanen for Gellerupparken, fordi de ikke vil flytte ud af et lejlighedskompleks, som skal rives ned.

Byretten havde ellers givet Brabrand Boligforening ret til at sætte familierne ud af deres lejligheder - en dom, de i denne uge har anket.

Se også: Familier anker dom

Brabrand Boligforening har tilbudt hjælp til istandsættelse af en ny lejlighed i Gellerup, men Rabah Hamad, der bor i en af lejlighederne, er ikke interesseret i at blive i området. Han og hans familie vil i stedet have nyistandsat en lejlighed uden for Gellerupparken:

- Jeg har sagt til dem, at de gardiner, jeg har her ikke passer ind i den nye lejlighed, så de skal give mig et beløb, som jeg kan bruge på at købe det. Jeg skal ikke være rig, jeg skal bare bruge pengene på den anden lejlighed, siger Rabah Hamad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Et ønske, Brabrand Boligforening dog ikke vil imødekomme:

- Det handler om værdier og ikke at lade sig presse i en situation, som i virkeligheden er meget ulykkelig for Gellerup, og hvor vi ville skulle lade os presse til at give særbehandling til en beboer, der har taget et sær-standpunkt, siger Keld Laursen, der er direktør for Brabrand Boligforening.

Der kan gå seks til ni måneder inden landsretten træffer en afgørelse i sagen.